tentoonstelling, expositie, Parnassos, bibliotheek

Tentoonstellingen

 
 

Tentoonstellingen
 
                                                                                                                                                                                                                        
2020 Creatieve mensen 5.3.20 - 12.4.2020
                                      in de Musketon
2019  Foto's van Wim  20 nov. 19 - 16 jan. 20
2018 (11-17-09) Musketon Utrecht     
2007 - 2017                Parnassos, Utrecht     10 nov. - 01 dec. 2017
Wim en Marijke Ahlrichs
2002 - 2014 Parnassos, Utrecht 14 nov. - 27 november 2014
Schilderijen en foto´s
1978 - 2008 Parnassos, Utrecht 26 april - 1 juli 2008
Foto Wim Ahlrichs
en … Bibliotheek Lunetten 31 okt. - 1 dec. 2007
Schilderijen en foto´s
Wim Ahlrichs
Schilderijen  Bibliotheek Lunetten 10 jan- 31 maart 2003
Wim Ahlrichs Conferentieoord Doorn 1 jul. - 1 aug. 1997
 

                                                                                                             
Parnassos 26 april 2008
 
Intro Wim Ahlrichs d.d. 26 april 2008, Parnassos Utrecht)
 
Welkom! 
 

 

 

Het is fijn dat jullie deze bijzondere avond met mij willen delen.     

Het organiseren doe je niet alleen. Ik dank Cees, Marijke, Josien, Thea en degene, die mogelijk vergeten kan hebben, voor hun inbreng.
In gedachte begroet ik Paul Christoph, mijn overleden zwager, die er nu wel en niet bij kan zijn.
Wim en … is mijn nieuwste uitgave. Daarin staat o.a. Stilte. Jullie vinden Wim en … in de map, die ik voor jullie heb gemaakt. Zie de tafel bij de ingang.

Denk bij het zien van mijn  werk en dat van andere kunstenaars aan deze overdenking: "Art is more than it appears to be.”  Kunst is meer dan het zich doet voorkomen.

Ik wens iedereen een verassende en gezellige avond toe. 

En nu geef ik graag het woord aan mijn zwager Cees Schoemaker.

  
 
 

Welkom Allemaal!

Wij zijn hier bijeen op een bijzondere plaats, genoemd naar de Griekse muzenberg. Door hier te exposeren heeft Wim de toon en dichtkunst wel heel figuurlijk opgenomen, maar dat zijn wij van hem gewend.

Eeuwen van evolutie hebben ons ook doen belanden in het digitale tijdperk van heden, waarbij improviseren en nog erger manipuleren een gemeen goed zijn geworden. Is dit buiten de technische hoogstandjes iets nieuws, neen! Dit begon al met het expressionisme (Bonnard) twee eeuwen terug en gevolgd door het Surrealisme (Picasso). Geen reden dus om met weemoed terug te zien op het analoge tijdperk, neen vooruit moeten we, en het liefst zo creatief mogelijk.

Eén die dat goed heeft begrepen is Wim. Al jaren schrijft, schildert en fotografeert hij op een manier waarbij digitale bewerking alleen maar zouden leiden tot het reduceren naar trivialiteit. Nee, vele koeien pakt hij bij de horens, verklaart ze niet heilig en creëert op unieke wijze beelden die wij dan weer mogen interpreteren. Hierdoor is het zeker een genoegen deze expositie te aanschouwen en op zoektocht te gaan naar … (citaat Wim)

Met veel genoegen open ik dan ook graag deze expositie. Dank u.

 

Cees Schoemaker, 26 april 2008 Parnassos

 
 
     Wim Ahlrichs en Marijke Ahlrichs van der Veen

2002 -2014

 

Deze overzichtstentoonstelling vond - van 14 november 2014 tot en met 26 november 2014 - plaats in Parnassos cultureel centrum te Utrecht. Het was een creatieve – en kunstzinnige viering `Wim en Marijke zijn 12,5 jaar getrouwd`.

 

Korte introductie Wim Ahlrichs

Wim is vanaf 1976 o.a. bezig geweest met schilderen, fotograferen en het maken van veelzijdige creaties. Zijn schilderijen zijn kleurrijk en abstracte berichten over … Elke foto is een uitnodiging voor het ontdekken en ervaren van het veelzijdige – en verrassende alledaagse leven. Alle creaties – o.a. Ik zie, 324 foto´s en  Verander mij in  - kunnen de kijkers aan het werk zetten. Zij veranderen de huidige versie in een nieuwe, hun eigen creatie.

Graag verwijs ik u naar zijn website kunstwimahlrichs.nl voor meer indrukken van - en informaties over de veelzijdige – creatieve Wim Ahlrichs.

Schilderijen Marijke

Marijke laat zich inspireren door haar omgeving. Ze houd van de natuur en van de stad met haar gebouwen. Kleur en vorm roepen een sfeer op die dan weer ingetogen en dan weer meer expressief is.

In Frankrijk maakte ze kennis met het werk van Vincent van Gogh. Zij ging naar de Provence voor het "Bruggetje” en naar Amsterdam voor de "Aardappelseters”. In de musea van Parijs, Madrid en Barcelona leerde ze het werk van Picasso waarderen. Ansichten en foto´s dienen tot voorbeeld.

Met tekenles  is zij begonnen in de Pinkenstal in Loosdrecht. In de jaren negentig volgde zij een tekencursus aan de Volksuniversiteit. Sinds een jaar of vijf heeft in Utrecht les van Yvette Goené.

Zij maakt een snelle schets met potlood en houtskool. Zij bewondert het werk van Breitner met de grachtenhuisjes in Amsterdam en het werk van Mesdag met de zee en de bootjes!

 
 
  
       
     Parnassos 23 november 2014 
       Parnassos november 2017 werk schildersgroep Yvette Goene 2007-2017
        Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
       Afbeelding invoegen en... Afbeelding invoegen
     
 2018. Er was van dinsdag 11 september 2018 tot en met 17 september 2018 een korte expositie in de zitkuil van de Musketon te Utrecht. De expositie was een klein overzicht van mijn werk. Ik beheer sinds april 2018 dit vrije podium van alle creatieve - en kunstzinnige groepen en individuele creatieve wijkbewoners, die in de Utrechtse wijk Lunetten wonen.
      
  
   
    Fototentoonstelling Wim Ahlrichs 2019
    Deze fototentoonstelling vindt/vond plaats in de zitkuil van de - buurtcentrum - Musketon te Utrecht. Alle foto's gaan over de bijzondere facetten        van - en momenten met het 'dagelijks leven'.  Men kan/kon dit doen van 20 november 2019 tot en met 16 januari 2020.
       
      
    
        Creatieve wijkbewoners
         Wim Ahlrichs, Marijke Ahlrichs - van der Veen en de leden van Vereniging Netwerk Lunetten geven samen vorm en inhoud aan deze bijzondere                  expositie. Het is een overzicht - van 1978 tot en met 2019.  Marijke heeft nu een totaal beeld van haar liefde voor water en boten. VNL heeft                opvallende - creatieve kenmerken. Men kan/kon deze expositie van 5 maart 2020 tot en met 12 april - in de zitkuil - in de Musketon te Utrecht                bekijken.